Lägga om lån

När du lägger om ett lån betyder det att du byter långivare för att få en lägre månadskostnad och/eller en lägre ränta. Läs vidare för att ta reda på hur det fungerar och hur Lendify kan hjälpa dig att spara pengar varje månad.

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Vad innebär lägga om lån?

Att lägga om lån handlar i grund och botten om att du vill förändra dina lånevillkor. Det kan innebära flera fördelar för dig som privatperson. Om du upplever att du betalar för mycket i ränta idag eller att månadskostnaden är för hög kan det vara värt att undersöka möjligheten till att lägga om dina lån. Lendify är flexibla och kan erbjuda ett anpassat låneerbjudande efter dina önskemål. Du kan ansöka om att låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till en mycket konkurrenskraftig ränta.

Anledningen till att vi kan erbjuda så pass låga räntor är för att vi saknar de stora fasta kostnader som storbankerna och många andra nischbanker har. Lendify är en helt digital aktör som nyttjar den senaste tekniken för att kunna hålla kostnaderna till ett minimum. Det betyder att vi kan erbjuda dig en riktigt bra ränta. Ansöker du om att låna pengar idag får du svar direkt på vilken ränta och månadskostnad du kan få.

Varför ska jag lägga om mina lån?

Den vanligaste orsaken är för att kunna förbättra sina lånevillkor. Med andra ord är syftet att spara pengar eller att ändra månadskostnaden utifrån sina nya förutsättningar. Det kan i sin tur bero på att du antingen har många små dyra lån och krediter, fått en förbättrad kreditvärdighet sedan din förra ansökan eller att du helt enkelt vill få en bättre överblick över dina avbetalningar.

Många tror att månadskostnaden är det viktiga när man tar ett lån, men tvärtom så är det effektiv ränta och totalkostnad för lånet som är det viktiga. Självklart ska du känna att du klarar av att betala räkningarna varje månad, men tänk på vad lånet kostar dig totalt. Vi hjälper gärna dig att kostnadsfritt jämföra totala kostnaden för olika lån för att du ska känna att du har så bra villkor som möjligt på alla dina lån.

Hur mycket kan jag spara på att lägga om mina lån?

Kunder som har lagt om sina lån och samlat dem hos Lendify har i snitt sparat 1 950 kr per månad. Det är betydligt billigare att samla alla lån på ett ställe jämfört med att ha många olika små lån hos flera olika institutioner. Säg exempelvis att du har 25 000 kr i kreditkortsskuld, ett renoveringslån på 70 000 kr och ytterligare 5 000 kr i krediter. Låt oss vidare anta att kreditkortsskulden har en ränta på 20% idag och att du får 8% hos Lendify. Då skulle du spara 3 000 kr varje år enbart genom att lägga om kreditkortsskulden och ta ett lån hos oss istället.

Samlar du alla dina lån om 100 000 kr hos oss har du möjlighet att spara ännu mer, då du även får en lägre ränta på de andra lånen. Förutom att du sparar pengar är det enklare rent praktiskt att endast hantera ett lån. Färre antal lån och krediter är alltid positivt ur bankens perspektiv.

När kan jag lägga om mitt lån?

När det gäller lån utan säkerhet (även kallat blancolån) är du normalt sett relativt fri att välja själv när du vill lägga om dina lån. Du lånar helt enkelt det totala beloppet som du är skyldig till andra kreditinstitut och löser de gamla lånen med hjälp av det nya billigare lånet från Lendify. Värt att tänka på är att jämföra lån hos låneförmedlare innebär att du tar på dig en eller flera kreditupplysningar, vilket försämrar din kreditvärdighet. Jämför du lån hos flera låneförmedlare på kort tid kan du plötsligt gå från att ses som en kund med låg risk till att anses som en kund med hög risk – bara för att du har jämfört.

Vad kostar det att lägga om lån?

Hos Lendify är det helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån. Dessutom får du en sänkt ränta när du betalar dina räkningar i tid. Lojalitetsprogrammet Lendify Rewards sköter detta helt automatiskt och du samlar poäng varje gång du betalar en månadsfaktura i tid. Dessa poäng kan sedan bytas in mot en lägre ränta. Ansökan sker helt digitalt med hjälp av BankID och tar 2 minuter. Du får svar direkt på din ansökan! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.

Varför ska jag låna av Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Låna till det du behöver

Sitter du på för många små och dyra krediter?
Visste du att du kan ersätta alla små lån och krediter med ett enda billigare privatlån hos Lendify och på så sätt sänka din månadskostnad.

Läs mer om att samla lån.
Lär dig mer om privatlån.

Drömmer du om att renovera ditt hem och ditt kök? Eller vill du kanske köpa en ny bil?
Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Läs mer om att låna till kök, bergvärme, bil renovering eller blancolån.
Jag vill samla lån

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.