Lägga om lån

När du lägger om ett lån betyder det att du byter långivare för att få en lägre månadskostnad och/eller en lägre ränta. Läs vidare för att ta reda på hur det fungerar och hur Lendify kan hjälpa dig att spara pengar varje månad.

Smarta privatlån med schyssta villkor.

Ansök på två minuter.
Få svar direkt.

Vi finns här på chatt, telefon och mejl.

Sänk räntan ytterligare med Lendify Rewards.

Hur mycket vill du låna?

Exempelkostnad per månad

Avbetalningstid

Vilken ränta du får baseras på dina individuella förutsättningar.
Nedan visas ett exempel för vad din ränta kan bli.
% Exempelränta
% Effektiv exempelränta
% Lägsta ränta med Rewards

Personnummer
Starta BankID-appen på din mobila enhet och klicka på "QR-kod" för att skanna QR-koden på den här sidan

Representativt exempel: 150 000 SEK annuitetslån, 10 års löptid, nominell rörlig ränta 9,0%, effektiv ränta 9,46% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 228 511 SEK ink avgifter, 120 avbetalningar (1 900 SEK/månad).

Vad innebär lägga om lån?

Att lägga om lån handlar i grund och botten om att du vill förändra dina lånevillkor. Det kan innebära flera fördelar för dig som privatperson. Om du upplever att du betalar för mycket i ränta idag eller att månadskostnaden är för hög kan det vara värt att undersöka möjligheten till att lägga om dina lån. Lendify är flexibla och kan erbjuda ett anpassat låneerbjudande efter dina önskemål. Du kan ansöka om att låna mellan 20 000 SEK och 500 000 SEK till en mycket konkurrenskraftig ränta.

Anledningen till att vi kan erbjuda så pass låga räntor är för att vi saknar de stora fasta kostnader som storbankerna och många andra nischbanker har. Lendify är en helt digital aktör som nyttjar den senaste tekniken för att kunna hålla kostnaderna till ett minimum. Det betyder att vi kan erbjuda dig en riktigt bra ränta. Ansöker du om att låna pengar idag får du svar direkt på vilken ränta och månadskostnad du kan få.

Varför ska jag lägga om mina lån?

Den vanligaste orsaken är för att kunna förbättra sina lånevillkor. Med andra ord är syftet att spara pengar eller att ändra månadskostnaden utifrån sina nya förutsättningar. Det kan i sin tur bero på att du antingen har många små dyra lån och krediter, fått en förbättrad kreditvärdighet sedan din förra ansökan eller att du helt enkelt vill få en bättre överblick över dina avbetalningar.

Många tror att månadskostnaden är det viktiga när man tar ett lån, men tvärtom så är det effektiv ränta och totalkostnad för lånet som är det viktiga. Självklart ska du känna att du klarar av att betala räkningarna varje månad, men tänk på vad lånet kostar dig totalt. Vi hjälper gärna dig att kostnadsfritt jämföra totala kostnaden för olika lån för att du ska känna att du har så bra villkor som möjligt på alla dina lån.

När kan jag lägga om mitt lån?

När det gäller lån utan säkerhet (även kallat blancolån) är du normalt sett relativt fri att välja själv när du vill lägga om dina lån. Du lånar helt enkelt det totala beloppet som du är skyldig till andra kreditinstitut och löser de gamla lånen med hjälp av det nya billigare lånet från Lendify. Värt att tänka på är att jämföra lån hos låneförmedlare innebär att du tar på dig en eller flera kreditupplysningar, vilket försämrar din kreditvärdighet. Jämför du lån hos flera låneförmedlare på kort tid kan du plötsligt gå från att ses som en kund med låg risk till att anses som en kund med hög risk – bara för att du har jämfört.

Vad kostar det att lägga om lån?

Hos Lendify är det helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån. Dessutom får du en sänkt ränta när du betalar dina räkningar i tid. Lojalitetsprogrammet Lendify Rewards sköter detta helt automatiskt och du samlar poäng varje gång du betalar en månadsfaktura i tid. Poängen motsvarar olika nivåer och när du nått en ny nivå kan du sänka din ränta. Ansökan sker helt digitalt med hjälp av BankID och tar 2 minuter. Du får svar direkt på din ansökan! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.

Varför ska jag låna av Lendify?

• Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
• Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
• Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
• Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, så svarar vi så fort vi kan!

Olika lån för olika behov

Drömmer du om att renovera ditt kök? Längtar du efter en ny bil? Eller funderar du kanske på att installera bergvärme?

Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Vad är minimikraven?

Hur ansöker jag om ett lån?

Vad kan jag låna pengar till?

Hur lång tid innan jag får mitt lån?

Vad är direktutbetalning?

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Hur bedöms min kreditvärdighet?

Vilken ränta får jag när jag lånar?

Vad kostar det att låna pengar?

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Om Lendify

Allt den gamla banken inte är

Vi effektiviserar den gamla bankens affärsmodell, så att du som lånar eller sparar får ut mer. Tillsammans bygger vi en effektiv digital bankutmanare. En med schyssta villkor för alla.

Läs mer →

Du förtjänar en bättre ränta

Nu revolutionerar vi allt vad lån heter. Och flyttar makten från banken till dig. Resultatet är lägre ränta för dig som lånar och högre avkastning för dig som sparar.