Lösa lån

Att lösa ett lån innebär att betala av lånet. Det kan du göra för att flytta det till en ny aktör med lägre ränta, eller om du på något vis har fått loss pengar och kan betala av lånet.

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Lösa dyra lån och krediter

Vi hjälper dig att lösa dina lån för att ta ett billigare lån hos oss. De kunder som löst sina gamla lån och samlat ihop dem till ett lån hos oss har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr.

Även om du har ett litet lån kan du spara mycket pengar på att flytta över det till Lendify. Om du till exempel har en kreditkortsskuld på 35 000 kr med en ränta på 15% och flyttar över lånet till oss och får 8% i ränta sparar du ca 2 400 kr varje år!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vad menas med att lösa lån?

Lösa lån och krediter innebär att man betalar av ett eller flera lån, krediter eller avbetalningsköp innan avtalad tid. Lendify hjälper dig att lösa lånen för att kunna samla ihop dem i ett enda privatlån, även kallat blancolån. Om man har många små lån och dyra krediter kan det äta upp mycket pengar ur kassan varje månad.

Om du samlar dina lån slipper du även flera uppläggnings- och aviavgifter då det sammantaget blir ett lån istället för flera. Om det visar sig att din privatekonomiska situation har förbättrats sedan du lånade senast går det dessutom att få bättre lånevillkor.

Varför ska jag lösa mina lån?

Det finns flera orsaker till att vissa väljer att lösa ett lån i förtid. En orsak är att man har pengar över och använder dessa till att betala av lånet i förtid. En annan anledning till att lösa sitt lån är att man lånar nya pengar billigare och på så sätt kan betala av ett dyrare lån. Följaktligen går det att spara mycket pengar på lägre räntekostnader. När man löser flera befintliga lån med ett nytt lån kallas det ibland för att samla lån. Samling av lån går att likna med att man buntar ihop dem till ett enda stort lån och betalar en månadskostnad för det nya lånet.

Ansök på 2 minuter och få svar direkt! Vill du ha hjälp finns vi här både kvällar och helger på telefon, chat eller e-post.

Vad är skillnaden på att lösa och samla lån?

När du löser dina lån betalar du av dem innan avtalad tid. En anledning till att lösa dina lån kan vara för att samla dem. När du samlar lånen slås de tidigare enskilda lånen ihop till ett enda större lån. Således är skillnaden att när man löser lån betalar man av dem innan avtalad tid, och när man samlar lånen slås de ihop till ett enda samlingslån.

Fördelen med att samla ihop sina lån är att man undviker flera kostnader i form av faktura- och aviavgifter. Dessutom får du en faktura varje månad istället för en per lån som tidigare. Det blir också mer lättöverskådligt att se vad den totala räntan uppgår till.

Vi ser självklart till att du får en låg ränta på ditt lån och på så vis kan spara ännu mer pengar. Det blir en vinst i dubbel bemärkelse - både smidigare och billigare!

Varför ska jag flytta mina lån till Lendify?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och det finns dessutom möjlighet till att aktivt kunna sänka räntan. Du kan nämligen få en sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards. När inbetalningarna sker i tid samlar du ihop poäng. Dessa kan därefter bytas ut till en sänkt ränta på lånet.
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?


Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om hur Lendify fungerar

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.