Lösa lån

Att lösa ett lån innebär att betala av lånet. Det kan du göra för att flytta det till en ny aktör med lägre ränta, eller om du på något vis har fått loss pengar och kan betala av lånet.

Smarta privatlån med schyssta villkor.

Ansök på två minuter.
Få svar direkt.

Vi finns här på chatt, telefon och mejl.

Sänk räntan ytterligare med Lendify Rewards.

Hur mycket vill du låna?

Exempelkostnad per månad

Avbetalningstid

Vilken ränta du får baseras på dina individuella förutsättningar.
Nedan visas ett exempel för vad din ränta kan bli.
% Exempelränta
% Effektiv exempelränta
% Lägsta ränta med Rewards

Personnummer
Starta BankID-appen på din mobila enhet och klicka på "QR-kod" för att skanna QR-koden på den här sidan

Representativt exempel: 150 000 SEK annuitetslån, 10 års löptid, nominell rörlig ränta 9,0%, effektiv ränta 9,46% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 228 511 SEK ink avgifter, 120 avbetalningar (1 900 SEK/månad).

Lösa dyra lån och krediter

Vi hjälper dig att lösa dina lån för att ta ett billigare lån hos oss.

Även om du har ett litet lån kan du spara mycket pengar på att flytta över det till Lendify. Om du till exempel har en kreditkortsskuld på 35 000 SEK med en ränta på 15% och flyttar över lånet till oss och får 8% i ränta sparar du ca 2 400 SEK varje år!

Vad menas med att lösa lån?

Lösa lån och krediter innebär att man betalar av ett eller flera lån, krediter eller avbetalningsköp innan avtalad tid. Lendify hjälper dig att lösa lånen för att kunna samla ihop dem i ett enda privatlån, även kallat blancolån. Om man har många små lån och dyra krediter kan det äta upp mycket pengar ur kassan varje månad.

Om du samlar dina lån slipper du även flera uppläggnings- och aviavgifter då det sammantaget blir ett lån istället för flera. Om det visar sig att din privatekonomiska situation har förbättrats sedan du lånade senast går det dessutom att få bättre lånevillkor.

Varför ska jag lösa mina lån?

Det finns flera orsaker till att vissa väljer att lösa ett lån i förtid. En orsak är att man har pengar över och använder dessa till att betala av lånet i förtid. En annan anledning till att lösa sitt lån är att man lånar nya pengar billigare och på så sätt kan betala av ett dyrare lån. Följaktligen går det att spara mycket pengar på lägre räntekostnader. När man löser flera befintliga lån med ett nytt lån kallas det ibland för att samla lån. Samling av lån går att likna med att man buntar ihop dem till ett enda stort lån och betalar en månadskostnad för det nya lånet.

Ansök på 2 minuter och få svar direkt! Vill du ha hjälp finns vi här både kvällar och helger på telefon, chat eller e-post.

Vad är skillnaden på att lösa och samla lån?

När du löser dina lån betalar du av dem innan avtalad tid. En anledning till att lösa dina lån kan vara för att samla dem. När du samlar lånen slås de tidigare enskilda lånen ihop till ett enda större lån. Således är skillnaden att när man löser lån betalar man av dem innan avtalad tid, och när man samlar lånen slås de ihop till ett enda samlingslån.

Fördelen med att samla ihop sina lån är att man undviker flera kostnader i form av faktura- och aviavgifter. Dessutom får du en faktura varje månad istället för en per lån som tidigare. Det blir också mer lättöverskådligt att se vad den totala räntan uppgår till.

Vi ser självklart till att du får en låg ränta på ditt lån och på så vis kan spara ännu mer pengar. Det blir en vinst i dubbel bemärkelse - både smidigare och billigare!

Varför ska jag flytta mina lån till Lendify?

• Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och det finns dessutom möjlighet till att aktivt kunna sänka räntan. Du kan nämligen få en sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards. När inbetalningarna sker i tid samlar du ihop poäng. När du samlat tillräckligt med poäng för att nå en ny nivå kan du sänka din ränta.
• Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
• Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
• Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna.

Vi hjälper dig

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, så svarar vi så fort vi kan!

Olika lån för olika behov

Drömmer du om att renovera ditt kök? Längtar du efter en ny bil? Eller funderar du kanske på att installera bergvärme?

Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Vad är minimikraven?

Hur ansöker jag om ett lån?

Vad kan jag låna pengar till?

Hur lång tid innan jag får mitt lån?

Vad är direktutbetalning?

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Hur bedöms min kreditvärdighet?

Vilken ränta får jag när jag lånar?

Vad kostar det att låna pengar?

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Om Lendify

Allt den gamla banken inte är

Vi effektiviserar den gamla bankens affärsmodell, så att du som lånar eller sparar får ut mer. Tillsammans bygger vi en effektiv digital bankutmanare. En med schyssta villkor för alla.

Läs mer →

Du förtjänar en bättre ränta

Nu revolutionerar vi allt vad lån heter. Och flyttar makten från banken till dig. Resultatet är lägre ränta för dig som lånar och högre avkastning för dig som sparar.