Effektiv ränta

Lendify gör det enkelt för dig som låntagare att ta reda på vilken ränta som gäller för ditt befintliga eller framtida lån. Här reder vi ut begreppet effektiv ränta. Vår effektiva ränta varierar från 2.95% till 21.58%. Med Lendify Rewards får du dessutom sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet!

Smarta privatlån med schyssta villkor.

Ansök på två minuter.
Få svar direkt.

Vi finns här på chatt, telefon och mejl.

Sänk räntan ytterligare med Lendify Rewards.

Hur mycket vill du låna?

Exempelkostnad per månad

Avbetalningstid

Vilken ränta du får baseras på dina individuella förutsättningar.
Nedan visas ett exempel för vad din ränta kan bli.
% Exempelränta
% Effektiv exempelränta
% Lägsta ränta med Rewards

Personnummer
Starta BankID-appen på din mobila enhet och klicka på "QR-kod" för att skanna QR-koden på den här sidan

Representativt exempel: 185 000 SEK annuitetslån, 11 års löptid, nominell rörlig ränta 7,55%, effektiv ränta 7,88% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 274 118 SEK ink avgifter, 133 avbetalningar (2 057 SEK/månad).

Effektiv ränta betyder?

Effektiv ränta innebär den totala räntan som gäller för lånet när tillkommande kostnader och avgifter är inräknade. Exempel på dessa avgifter kan vara en uppläggningsavgift eller en aviavgift. När extra avgifter är tagna i beaktande är det enkelt att se vad lånet som helhet har för ränta och det kallas då för effektiv ränta.

Vad är effektiv ränta?

Till skillnad från den nominella räntan har den effektiva räntan alla kostnader utöver själva lånet inräknat. Nominella räntan är den ränta som långivaren kräver för att låna ut och inkluderar inte eventuella avgifter. Nominella räntan beror bland annat på den risk som långivaren är villig att ta för att låna ut pengar. När tillkommande kostnader är medräknade går det att få en lättöverskådlig bild av den faktiska kostnaden för hela lånet. Med andra ord är den effektiva räntan den totala lånekostnaden uttryckt i en årlig ränta.

Se vilken effektiv ränta du kan få.

Beräkning av effektiv ränta

Formeln för att räkna ut den effektiva räntan är komplicerad. Hos Lendify räknar vi ut den effektiva räntan åt dig i lånekalkylatorn och du behöver därmed aldrig bry dig om att räkna på den. Vi strävar alltid efter att du som låntagare ska få en så låg effektiv ränta som möjligt. Här nedan följer ett exempel som syftar till att visa hur den effektiva räntan kan vara högre för ett lån utan nominell ränta jämfört med ett lån med 3% nominell ränta:

Per vill köpa en ny telefon för SEK 10 000. Per tar ett lån på SEK 10 000 med en nominell ränta på 0% som ska betalas tillbaka på 12 månader. Lånet har SEK 300 i uppläggningsavgift och SEK 49 i aviavgift. Det ger en effektiv ränta på 17,79%.

Låt säga att Anna köper samma telefon men väljer ett annat lån på SEK 10 000 till 3% nominell ränta som ska betalas tillbaka på 12 månader. Uppläggningsavgiften i detta fall är SEK 300 och aviavgiften är SEK 29. Det ger en effektiv ränta på 16,18%. Annas lån är därmed mer fördelaktigt än Pers trots en högre nominell ränta.

Varför ska jag låna av Lendify?

• Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
• Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
• Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
• Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna.

Vi hjälper dig

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, så svarar vi så fort vi kan!

Olika lån för olika behov

Drömmer du om att renovera ditt kök? Längtar du efter en ny bil? Eller funderar du kanske på att installera bergvärme?

Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Vad är minimikraven?

Hur ansöker jag om ett lån?

Vad kan jag låna pengar till?

Hur lång tid innan jag får mitt lån?

Vad är direktutbetalning?

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Hur bedöms min kreditvärdighet?

Vilken ränta får jag när jag lånar?

Vad kostar det att låna pengar?

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Om Lendify

Allt den gamla banken inte är

Vi effektiviserar den gamla bankens affärsmodell, så att du som lånar eller sparar får ut mer. Tillsammans bygger vi en effektiv digital bankutmanare. En med schyssta villkor för alla.

Läs mer →

Du förtjänar en bättre ränta

Nu revolutionerar vi allt vad lån heter. Och flyttar makten från banken till dig. Resultatet är lägre ränta för dig som lånar och högre avkastning för dig som sparar.