Lån till bergvärme

Ska du investera i ett bergvärmesystem och behöver hjälp med finansiering? Vi erbjuder lån med riktigt schyssta villkor. Ansök på 2 minuter och få besked direkt!

Smarta privatlån med schyssta villkor.

Ansök på två minuter.
Få svar direkt.

Vi finns här på chatt, telefon och mejl.

Sänk räntan ytterligare med Lendify Rewards.

Hur mycket vill du låna?

Exempelkostnad per månad

Avbetalningstid

Vilken ränta du får baseras på dina individuella förutsättningar.
Nedan visas ett exempel för vad din ränta kan bli.
% Exempelränta
% Effektiv exempelränta
% Lägsta ränta med Rewards

Personnummer
Starta BankID-appen på din mobila enhet och klicka på "QR-kod" för att skanna QR-koden på den här sidan

Representativt exempel: 185 000 SEK annuitetslån, 11 års löptid, nominell rörlig ränta 7,55%, effektiv ränta 7,88% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 274 118 SEK ink avgifter, 133 avbetalningar (2 057 SEK/månad).

Installera bergvärme

Att installera en bergvärmepump är en långsiktig investering. Den sänkning av uppvärmningskostnad som bergvärmen ger kommer över tid betala tillbaka hela investeringskostnaden. Man brukar räkna med att återbetalningstiden för en värmepump ligger någonstans mellan 5 och 10 år.

När du installerar bergvärme ökar värdet på ditt hus. Bland sålda fastigheter i Sverige är värmepump den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt, enligt en undersökning av Mäklarsamfundet. Minst populärt är direktverkande el och oljeledning.

Bergvärme är med andra ord en miljövänlig och ekonomisk lösning. Dessutom ger det en ökad trivsel att få ett varmt och ombonat hem vintertid, eller härlig svalkande inomhusluft sommartid. För att kunna göra den stora investeringen kan det behövas ett lån som hjälp på vägen. Med en enkel låneansökan hos Lendify får du svar direkt och kan snabbt se vilken månadskostnad du får.

Se hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Vad kostar det att installera bergvärme?

Det är inte så svårt att budgetera för ett nytt värmesystem. Det finns många fria tjänster på nätet som tillhandahåller gratis offerter. Det som främst kostar pengar förutom själva pumpen är borrningen för att komma ner till berggrunden. Vanligtvis behöver man borra mellan 50 och 200 meter ner i marken för att nå fast berg.

Totalkostnaden för installation av bergvärme (inklusive själva pumpen) brukar hamna på mellan 100 000 SEK och 150 000 SEK. Den exakta slutkostnaden beror på vilka förutsättningar som finns i marken runt fastigheten. Som regel kan man säga att ju djupare du behöver borra, desto dyrare blir det. Förenklat kan man säga att själva pumpen står för 45% av kostnaden, borrningen 45% och installationen 10%. Tänk också på att du kan göra ROT-avdrag för både borrning och installation.

När det gäller värmesystemet i fastigheten så behöver huset ha vattenburen värme, annars måste radiatorer bytas ut. Detta ingår inte i installationskostnaden ovan.

Hur mycket sparar jag på att byta till bergvärme?

Den rörliga kostnaden för bergvärme är i snitt 0,30 SEK/kWh att jämföra med direktverkande el som kostar ca 1,20 SEK/kWh. Om du bor i ett hus som förbrukar 30 000 kWh per år, blir uppvärmningskostnaden 9 000 SEK per år med bergvärme, och 36 000 SEK per år med direktverkande el.

Detta betyder att du skulle spara 27 000 SEK i löpande kostnader genom att värma upp med bergvärme istället för el. El är alltså i regel 3 gånger så dyrt som bergvärme.

Kan man låna pengar till bergvärme?

Vissa lånar, andra sparar och vissa både lånar och sparar. Hur just du väljer att göra med din värmeinvestering är upp till dig. Om du behöver låna så kan Lendify hjälpa till. Hos oss på Lendify kan du låna upp till 500 000 SEK att använda till ditt nya bergvärmepumpsystem.
Vi erbjuder lån utan krav på säkerhet, så kallade privatlån (även kallat blancolån). I vårt erbjudande finns också några av marknadens bästa villkor. Du kan därför låna pengar till er bergvärmepumpsinstallation till en mycket förmånlig månadskostnad.

Du lånar enkelt online med hjälp av BankID. Efter att du skickat in ansökan gör vi en kreditbedömning och undersöker att du uppfyller våra krav, bland annat att du är minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Så fort din ansökan är godkänd kan du få pengarna utbetalda. Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt och tar bara 2 minuter.
Klicka här för att kostnadsfritt ansöka om ett lån idag!

Vad ska man tänka på när man lånar pengar till en bergvärmepump?

Ta in offerter hos olika bergvärmepumpsfirmor för att vara säker på att du får ett bra pris. När du har valt leverantör och fått deras offert kan du enkelt beräkna månadskostnad för bergvärmepumplånen. Tänk också på att jämföra lån
så att du försäkrar dig om att du tar ett lån med bra villkor.

Varför ska jag låna av Lendify?

• Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
• Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
• Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
• Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna.

Vi hjälper dig

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, så svarar vi så fort vi kan!

Olika lån för olika behov

Drömmer du om att renovera ditt kök? Längtar du efter en ny bil? Eller funderar du kanske på att installera bergvärme?

Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Vad är minimikraven?

Hur ansöker jag om ett lån?

Vad kan jag låna pengar till?

Hur lång tid innan jag får mitt lån?

Vad är direktutbetalning?

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Hur bedöms min kreditvärdighet?

Vilken ränta får jag när jag lånar?

Vad kostar det att låna pengar?

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Om Lendify

Allt den gamla banken inte är

Vi effektiviserar den gamla bankens affärsmodell, så att du som lånar eller sparar får ut mer. Tillsammans bygger vi en effektiv digital bankutmanare. En med schyssta villkor för alla.

Läs mer →

Du förtjänar en bättre ränta

Nu revolutionerar vi allt vad lån heter. Och flyttar makten från banken till dig. Resultatet är lägre ränta för dig som lånar och högre avkastning för dig som sparar.