Lån till bergvärme

Ska du investera i ett bergvärmesystem och behöver hjälp med finansiering? Vi erbjuder lån med riktigt schyssta villkor. Ansök på 2 minuter och få besked direkt!

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Installera bergvärme

Att installera en bergvärmepump är en långsiktig investering. Den sänkning av uppvärmningskostnad som bergvärmen ger kommer över tid betala tillbaka hela investeringskostnaden. Man brukar räkna med att återbetalningstiden för en värmepump ligger någonstans mellan 5 och 10 år.

När du installerar bergvärme ökar värdet på ditt hus. Bland sålda fastigheter i Sverige är värmepump den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt, enligt en undersökning av Mäklarsamfundet. Minst populärt är direktverkande el och oljeledning.

Bergvärme är med andra ord en miljövänlig och ekonomisk lösning. Dessutom ger det en ökad trivsel att få ett varmt och ombonat hem vintertid, eller härlig svalkande inomhusluft sommartid. För att kunna göra den stora investeringen kan det behövas ett lån som hjälp på vägen. Med en enkel låneansökan hos Lendify får du svar direkt och kan snabbt se vilken månadskostnad du får.

Se hur mycket du får låna och till vilken ränta.

Vad kostar det att installera bergvärme?

Det är inte så svårt att budgetera för ett nytt värmesystem. Det finns många fria tjänster på nätet som tillhandahåller gratis offerter. Det som främst kostar pengar förutom själva pumpen är borrningen för att komma ner till berggrunden. Vanligtvis behöver man borra mellan 50 och 200 meter ner i marken för att nå fast berg.

Totalkostnaden för installation av bergvärme (inklusive själva pumpen) brukar hamna på mellan 100 000 kr och 150 000 kr. Den exakta slutkostnaden beror på vilka förutsättningar som finns i marken runt fastigheten. Som regel kan man säga att ju djupare du behöver borra, desto dyrare blir det. Förenklat kan man säga att själva pumpen står för 45% av kostnaden, borrningen 45% och installationen 10%. Tänk också på att du kan göra ROT-avdrag för både borrning och installation.

När det gäller värmesystemet i fastigheten så behöver huset ha vattenburen värme, annars måste radiatorer bytas ut. Detta ingår inte i installationskostnaden ovan.

Hur mycket sparar jag på att byta till bergvärme?

Den rörliga kostnaden för bergvärme är i snitt 0,30 kr/kWh att jämföra med direktverkande el som kostar ca 1,20 kr/kWh. Om du bor i ett hus som förbrukar 30 000 kWh per år, blir uppvärmningskostnaden 9 000 kr per år med bergvärme, och 36 000 kr per år med direktverkande el.

Detta betyder att du skulle spara 27 000 kr i löpande kostnader genom att värma upp med bergvärme istället för el. El är alltså i regel 3 gånger så dyrt som bergvärme.

Kan man låna pengar till bergvärme?

Vissa lånar, andra sparar och vissa både lånar och sparar. Hur just du väljer att göra med din värmeinvestering är upp till dig. Om du behöver låna så kan Lendify hjälpa till. Hos oss på Lendify kan du låna upp till 500 000 kr att använda till ditt nya bergvärmepumpsystem.
Vi erbjuder lån utan krav på säkerhet, så kallade privatlån (även kallat blancolån). I vårt erbjudande finns också några av marknadens bästa villkor. Du kan därför låna pengar till er bergvärmepumpsinstallation till en mycket förmånlig månadskostnad.

Du lånar enkelt online med hjälp av BankID. Efter att du skickat in ansökan gör vi en kreditbedömning och undersöker att du uppfyller våra krav, bland annat att du är minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Så fort din ansökan är godkänd kan du få pengarna utbetalda. Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt och tar bara 2 minuter.
Klicka här för att kostnadsfritt ansöka om ett lån idag!

Vad ska man tänka på när man lånar pengar till en bergvärmepump?

Ta in offerter hos olika bergvärmepumpsfirmor för att vara säker på att du får ett bra pris. När du har valt leverantör och fått deras offert kan du enkelt beräkna månadskostnad för bergvärmepumplånen. Tänk också på att jämföra lån
så att du försäkrar dig om att du tar ett lån med bra villkor.

Varför ska jag låna av Lendify?

När du betalar dina räkningar i tid kan du få sänkt ränta. På så vis sparar du ännu mer pengar med tiden. Läs mer om vårt lojalitetsprogram Lendify rewards.
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om Lendify

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.