Lån utan fast anställning

Saknar du fast anställning och vill ta ett privatlån? Läs vidare för att ta reda på hur det går till.

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Kan jag låna pengar utan fast anställning?

Det korta svaret är ja, du kan ta ett privatlån utan fast anställning. Hos Lendify krävs dock att du tjänar minst 180 000 kronor per år för att kunna ta ett lån. Traditionellt sett har det varit svårt att få låna pengar utan fast anställning men idag har läget förändrats. Lendify tittar på en sammanvägd bild av din nuvarande ekonomiska situation istället för att stirra sig blind på förra årets taxerade inkomst.

En låneansökan tar 2 minuter att fylla i och du får svar direkt. Om ansökan blir godkänd och du har valt direktutbetalning kan pengarna betalas ut på en gång.

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Låna pengar utan fast jobb

Vi är medvetna om att dagens arbetsmarknad ser annorlunda ut än tidigare med olika anställningsformer som exempelvis projektanställningar, vikariat eller egenföretagare. Därför vill vi fortfarande erbjuda dig möjligheten att ta ett lån med bra villkor och låg ränta även om du saknar fast anställning.

Hur mycket pengar får jag låna utan ett fast jobb?

Det är svårt att säga på rak arm hur mycket pengar du får låna utan ett fast jobb. Hos Lendify kan du låna mellan 20 000 kr upp till 500 000 kr beroende på hur din ekonomiska situation ser ut. En av fördelarna med att välja Lendify är att vi har flera moderna alternativ för att verifiera din kreditvärdighet, till exempel elektroniskt kontoutdrag via BankID, där vi tittar på din faktiska ekonomiska situation snarare än din taxerade inkomst. Det är till fördel för dig som saknar fast anställning då vi genom att använda digitala moderna hjälpmedel kan bilda oss en rättvis uppfattning om din ekonomiska sits. När det är färdigt kan Lendify erbjuda ett lån som passar just dig. Låneansökan sker snabbt, smidigt och helt digitalt med hjälp av BankID.

Vad räknas som fast inkomst?

Fast inkomst kan definieras som den summa pengar du återkommande tjänar under en bestämd tidsperiod. För att ta ett privatlån hos Lendify behöver du tjäna minst 180 000 kr per år. Andra minimikrav för att låna pengar är att du inte har en skuld hos Kronofogden, inte har några betalningsanmärkningar, är folkbokförd i Sverige samt är minst 18 år gammal.

Lendify Rewards ger ännu bättre ränta på privatlånet

Med lojalitetsprogrammet Lendify Rewards samlar du automatiskt poäng när räkningarna betalas i tid. Dessa poäng kan sedan bytas in mot ränterabatt vilket ger en ännu lägre ränta på ditt lån. Utöver en lägre ränta kan du också få andra belöningar när du uppnår högre nivåer i Rewards.

Varför ska jag låna av Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Låna till det du behöver

Sitter du på för många små och dyra krediter?
Visste du att du kan ersätta alla små lån och krediter med ett enda billigare privatlån hos Lendify och på så sätt sänka din månadskostnad.

Läs mer om att samla lån.
Lär dig mer om privatlån.

Drömmer du om att renovera ditt hem och ditt kök? Eller vill du kanske köpa en ny bil?
Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Läs mer om att låna till kök, bergvärme, bil renovering eller blancolån.
Jag vill samla lån

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.