Låna pengar direkt

Lendify erbjuder lån utan säkerhet med låg ränta och utbetalning direkt. Ansök om lån idag och få svar direkt!

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Hur kan jag låna pengar direkt?

Det finns idag två typer av lån som har direkt utbetalning, privatlån, även kallat blancolån, och SMS-lån.

Ett SMS-lån är ett lån som oftast inte ställer krav på inkomst men som däremot i regel alltid har väldigt höga räntor, och som privatekonomer generellt avråder från.

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha någon säkerhet, exempelvis ett fordon eller en bostadsrätt. .

Hur kan jag få pengar direkt med ett privatlån?

I regel så tar ett blancolån från en bank ett antal bankdagar att få utbetalt när en bank (t.ex. Swedbank) skall föra över pengar till en annan bank (t.ex. SEB). Det finns dock en aktör som erbjuder något som kallas direktubetalning.

Lendify är unika i Sverige med att erbjuda direktubetalning, som gör att du kan få pengarna på kontot direkt när din ansökan är godkänd, oavsett vilken bank du har. Denna process kan gå på ett par timmar, och du kan använda pengarna direkt.

Hos oss på Lendify kan du ansöka om privatlån från 20 000 kr upp till 500 000 kr. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Den ränta du får på lånet är individuell och baseras på just dina ekonomiska förutsättningar. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån och det görs helt digitalt med hjälp av BankID.

Varför är privatlån med direkt utbetalning bättre än ett SMS-lån?

Ett SMS-lån har i regel väldigt höga räntor, och blir nästan alltid väldigt dyrt. Du kan heller inte i regel låna särskilt stora belopp, oftast högst 20 000 kr. Med ett privatlån så kan du istället låna upp till 500 000 kronor, vilket oftast blir en bättre och billigare lösning.

Oftast tas ett privatlån för att kunna finansiera någon typ av privatkonsumtion. Privatlån kan även användas för att betala av mindre dyrare lån och samla dem i ett större billigare lån med lägre ränta. Genom att samla lån hos oss sparar våra kunder i snitt 1 950 kr/månad. Läs mer om fördelarna med att samla lån

Hur fungerar det att låna pengar via Lendify?

När du lånar pengar via Lendify finansieras ditt lån av pengar från olika parter, mestadels privatpersoner. Detta kallas peer to peer-lån.
För dig som låntagare fungerar det i princip likadant som hos banken men, fast vi ofta kan erbjuda snabbare processer tack vare att vi nyttjar den senaste tekniken.
När du fått dina pengar på kontot börjar du betala av på lånet. Du betalar varje månad ränta och amortering och eventuell avi-avgift om du inte väljer e-faktura.

Varför ska jag ta ett privatlån från Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om Lendify

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.