Låna till bröllop

Kan man låna pengar till bröllop? Hur mycket kostar ett bröllop och vad ska jag tänka på? Vi ger dig våra bästa tips!

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Låna pengar till bröllop

Funderar ni på att gifta er? Drömmer ni om det lilla intima bröllopet med några få nära och kära? Eller fantiserar ni om en kyrka full med gäster, trerätters middag och fest? Vill ni helst smita iväg med varandra och gifta er på egen hand någonstans långt borta? För att kunna få det där bröllopet som ni drömmer om kan det behövas ett lån som hjälp på vägen. Ansök om ett lån hos oss, det tar bara 2 minuter och du får svar direkt. Smidigt och lätt kan ni se vilket bröllop ni har råd med.

Vad kostar ett bröllop?

Det kan vara svårt att budgetera för bröllop. Ett bröllop kan kosta allt mellan 500 kr och flera hundratals tusen kronor, allt beror på de val ni gör längs vägen.

Här följer en enkel checklista att använda för att göra en bröllopsbudget, till ett traditionellt bröllop med femtio ätande gäster:
• Hyra eller köpa bröllopskläder: 5 000 – 30 000
• Brudbukett: 5 000
• Håruppsättning: 3 500
• Sminkning: 2 000
• Bröllopsfotograf: 5 000 – 30 000
• Bil från vigseln: 3 500
• 3 rätters middag ca pris/kuvert: 800 kr/kuvert x 50 gäster
• DJ eller band: 8 000
• Bröllopssvit: 4 000
• Vigselringar: 15 000 – 50 000
Summa: ca 100 000 kr – 180 000 kr

Tänk också på att det ofta kommer oväntade utgifter under resan. Det är inte ovanligt att bröllop kostar 10-20% över budget. Har du verkligen tänkt på allt? Är brudtärnornas blombuketter inkluderade? Mat och presenter till alla som hjälper till?

Spartips för ditt bröllop

Det finns många smarta sätt att dra ner kostnaden för ditt bröllop. Genom att vara lite smart kan du enkelt spara tiotusentals kronor. Här kommer våra bästa spartips för bröllopet:
• Hyr kläder istället för att köpa
• Servera en tvårätters middag istället för en traditionell trerätters
• Be en vän agera fotograf eller ha en fotograferingsstation på festen
• Be en vän agera DJ eller spela livemusik
• Köp begagnade ringar, t.ex. på en auktionsfirma
• Sätt ihop din egen brudbukett eller be floristen om en vanlig bukett utan att nämna att det är till bröllop.
• Baka din egen tårta

Kan man låna pengar till ett bröllop?

Vissa lånar, andra sparar och några både lånar och sparar. Hur just ni väljer att göra till ert bröllop är upp till er. Om ni behöver låna så kan Lendify lätt hjälpa till. Hos oss på Lendify kan ni låna upp till 500 000 kr att använda till ert bröllop, vilket betyder att ni kan låna av oss oavsett om ni ska bjuda närmaste familjen på middag eller bjuda hela släkten på ett strandbröllop på Hawaii.

Vi erbjuder lån utan krav på säkerhet, så kallade privatlån eller blancolån. I vårt erbjudande finns också fördelaktiga räntor, eftersom vi skär bort alla mellanhänder. Ni kan således låna pengar till ert bröllop mot en mycket förmånlig månadskostnad.

Ni lånar enkelt online med hjälp av BankID. Efter att ni skickat in er ansökan gör vi en kreditbedömning och undersöker att ni uppfyller våra krav, bland annat att ni är minst 18 år gamla och folkbokförda i Sverige. Så fort er ansökan är godkänd kan ni få pengarna utbetalda. Att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt och tar bara 2 minuter.

Låna till ditt bröllop, ansök redan idag!

Vad ska man tänka på när man lånar pengar till sitt bröllop?

• Sätt en budget för bröllopet
• Se hur mycket pengar ni kan spara fram till bröllopsdagen och hur mycket ni behöver låna
• Ansök om ett lån och se vilken månadskostnad ni får. Blir den för hög kan ni gå tillbaka till budgeten och se om ni kan dra ner på någon kostnad eller om det är möjligt att spara lite mer pengar varje månad så att ni kan ta ett mindre lån.
• Om ni väljer att ta lånet hos oss på Lendify kan vi lova er en smidig upplevelse samt en lägre månadskostnad under lånets löptid om ni betalar era räkningar i tid. Vi har nämligen lojalitetsprogrammet Lendify Rewards. Där kan ni samla poäng t.ex. genom att betala i tid. Poängen kan bytas in mot sänkt ränta.

Bröllopsdag - glöm inte att fira!

Det är viktigt att hålla kärleken vid liv. Ett sätt är att fira er bröllopsdag varje år. Här kommer en liten lista på årsdagar för bröllop.

1 år Bomullsbröllop
2 år Pappersbröllop
3 år Läderbröllop
4 år Blomsterbröllop
5 år Träbröllop
6 år Sockerbröllop
7 år Ullbröllop
8 år Bronsbröllop
9 år Pilbröllop
10 år Tennbröllop
15 år Kristallbröllop
20 år Porslinsbröllop
25 år Silverbröllop
30 år Pärlbröllop
40 år Rubinbröllop
50 år Guldbröllop
55 år Smaragdbröllop
60 år Diamantbröllop
70 år Järnbröllop
75 år Atombröllop
80 år Platinabröllop

Varför ska jag låna av Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - när du ska låna pengar och din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om hur Lendify fungerar

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.