Hur mycket får jag låna?

Hur bestäms det hur mycket du får låna, och vad kan man göra för att höja sitt kreditbetyg? Lendify reder ut detta.

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Vem bestämmer hur mycket jag får låna?

Varje gång du ansöker om ett lån kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig. De flesta banker hämtar sin information från Upplysningscentralen, UC. Kreditupplysningsföretaget ägs av de största bankerna i Sverige och erbjuder kreditbevakning och beslutsunderlag för kreditbedömningar. Det är alltså i princip storbankerna (Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken) som bestämmer hur mycket pengar du får låna.

UC får bland annat tillgång till din inkomst från de senaste två åren, skulder, din familjesituation samt om du har ekonomiska förutsättningar för att klara av att betala tillbaka ett eventuellt lån.

UC sparar all kredithistorik under 12 månader och när du ansöker om lån tittar man bland annat på om den som ansöker om ett lån hos dem sköter sin ekonomi – och vad syftet med lånet är.

Hur påverkar min lön hur mycket jag får låna?

När du tar ett privatlån så är din inkomst en viktig faktor i hur mycket du får låna. Det bygger på att kreditgivaren vill se att du har en förmåga att betala tillbaka lånet.

Saker som kan påverka är din anställningsform, om du är fast anställd, projektanställd, timanställd, pensionär eller arbetslös.

Generellt sett är det alltid bäst att vara fast anställd, men det finns långivare, till exempel Lendify, där du ofta får låna även fast du inte har en fast anställning, om du kan påvisa att du har en regelbunden inkomst.

Öka chansen att få låna så mycket som du vill

Så kan du förbättra din kreditvärdighet
– Tänk efter innan du ansöker om ett lån. Låna inte mer än du behöver.
– Betala dina räkningar i tid.
– Försök att amortera så mycket du kan på dina befintliga lån varje månad.
– Baka ihop dina lån hos en och samma kreditgivare, till exempel Lendify. Du kan bland annat få lägre ränta och ur en ekonomisk synpunkt är det enklare att bara hantera ett lån.
– Du bör inte ha för mycket skulder. Se över din ekonomiska situation och försök att inte öka din skuldsättning.

Varför ska jag låna av Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om hur Lendify fungerar

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.