Vad är annuitetslån?

På Lendify erbjuder vi dig som kund så kallade annuitetslån. Men vad innebär det egentligen?

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Vad betyder annuitetslån?

Ett annuitetslån är en typ av lån som innebär att du betalar samma belopp för ditt lån varje månad. Din månadskostnad består av amortering och ränta. Amortering är den avbetalning du gör på ditt lån, och ju mer du amorterar desto mindre skuld får du. Räntan är kostnaden för att få låna pengarna.

Under löptiden kommer den totala månadskostnaden bestå av en större andel amortering och en mindre andel räntekostnad ju närmare löptidens slut du kommer. På samma sätt kommer andelen du betalar i ränta vara högre i början av löptiden för att sedan minska i takt med att du betalar av din skuld.

Vad är alternativet till annuitetslån?

Det finns såklart andra typer av lån än annuitetslån. En annan typ är ett lån som har så kallad rak amortering. Det betyder helt enkelt att summan du amorterar är densamma varje månad. Precis som med ett annuitetslån så minskar din räntekostnad i takt med att du amorterar ditt lån eftersom att lånesumman minskar, men skillnaden är att du som låntagare amorterar lika mycket på ditt lån varje månad. Det innebär att din månadskostnad är högre i början av lånets löptid för att sedan sjunka under löptiden, i takt med din kvarvarande skuld och till slut är den noll. Då har du betalat av ditt lån. Figuren ger dig en tydlig bild av skillnaden mellan annuitetslån och lån med rak amortering.

Lär dig mer om olika privatekonomiska begrepp – vad betyder egentligen amortering?

Hur fungerar det att låna hos Lendify?

Lendify erbjuder annuitetslån med 15 års återbetalningstid. Det betyder att du har samma månadskostnad under hela återbetalningsperioden och har upp till 15 år på dig att betala av ditt lån. När du ansöker om ett lån hos Lendify gör vi en kreditupplysning. Därefter placeras du i en av sex olika kreditklasser och utifrån den kreditklass du tilldelas får du en ränta som är individuell för dig. Med vårt kostnadsfria lojalitetsprogram Lendify Rewards samlar du poäng i takt med att du betalar av ditt lån. Dessa poäng kan du till exempel byta in mot lägre ränta på ditt lån.

Låna pengar hos Lendify till konkurrenskraftig ränta

Investera hos Lendify

Varför ska jag låna av Lendify?

Hos oss får du sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om Lendify

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.