Vad är blancolån?

Lendify erbjuder lån utan säkerhet med låg ränta. Ansök om blancolån idag och få svar direkt!

Smarta privatlån med schyssta villkor.

Ansök på två minuter.
Få svar direkt.

Vi finns här på chatt, telefon och mejl.

Sänk räntan ytterligare med Lendify Rewards.

Hur mycket vill du låna?

Exempelkostnad per månad

Avbetalningstid

Vilken ränta du får baseras på dina individuella förutsättningar.
Nedan visas ett exempel för vad din ränta kan bli.
% Exempelränta
% Effektiv exempelränta
% Lägsta ränta med Rewards

Personnummer
Starta BankID-appen på din mobila enhet och klicka på "QR-kod" för att skanna QR-koden på den här sidan

Representativt exempel: 185 000 SEK annuitetslån, 11 års löptid, nominell rörlig ränta 7,55%, effektiv ränta 7,88% ink uppläggningsavgift 495 SEK och aviavgift 0 SEK (autogiro). Totalt återbetalningsbelopp 274 118 SEK ink avgifter, 133 avbetalningar (2 057 SEK/månad).

Vad är blancolån?

Ett blancolån, även kallat för privatlån, är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha någon säkerhet, exempelvis ett fordon eller en bostadsrätt. Oftast tas ett blancolån för att kunna finansiera någon typ av privatkonsumtion. Blancolån kan även användas för att betala av mindre dyrare lån och samla dem i ett större billigare lån med lägre ränta. Läs mer om fördelarna med att samla lån.

Hur ansöker jag om ett blancolån?

Hos oss på Lendify kan du ansöka om privatlån från 20 000 SEK upp till 500 000 SEK. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Den ränta du får på lånet är individuell och baseras på just dina ekonomiska förutsättningar. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån och det görs helt digitalt med hjälp av BankID.

Hur fungerar det att låna pengar med blancolån?

När du lånar pengar via Lendify finansieras ditt lån av pengar från olika parter, mestadels privatpersoner. Detta kallas peer to peer-lån.
För dig som låntagare fungerar det i princip likadant som hos banken men, fast vi ofta kan erbjuda snabbare processer tack vare att vi nyttjar den senaste tekniken.
När du fått dina pengar på kontot börjar du betala av på lånet. Du betalar ränta och amortering varje månad och eventuell avi-avgift om du väljer pappersfaktura istället för E-faktura eller Autogiro.

Vad ska du tänka på när du jämför olika lån?

Vad kostar blancolån?

Kostnaden för ett blancolån varierar och utgår ifrån din privatekonomiska situation. Vi gör en riskbedömning baserad på kreditvärdigheten och samlar ihop information för att kunna få en helhetsbild. Därefter erbjuder vi en ränta som ofta är lägre än konkurrenternas samt är anpassad till just din situation utifrån angiven återbetalningstid, lånets storlek samt din personliga kredithistorik.

Genom att koppla ihop investerare med låntagare utan en dyr bank som mellanhand kan vi erbjuda en låg kostnad för ditt blancolån. Lägre kostnader för oss betyder även lägre kostnader för dig som lånar.

En sak som vi kan säga säkert är att blancolån som regel är mycket billigare än sms-lån. Passa dig för att låna av aktörer med höga effektiva räntor till följd av bristfälliga kreditbedömningar.

Blancolån eller privatlån?

Det är ingen skillnad på blancolån och privatlån. Båda är benämningar på lån utan säkerhet och är således två olika ord med samma innebörd. Den typen av lån kallas även konsumtionslån, då det i många fall används till just konsumtion.

Varför ska jag ta ett blancolån från Lendify?

• Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och det finns dessutom möjlighet till att aktivt kunna sänka räntan. Du kan nämligen få en sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards. När inbetalningarna sker i tid samlar du ihop poäng. Poängen motsvarar nivåer där du kan aktivera ränterabatter.
• Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
• Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
• Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna.

Vi hjälper dig

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail. Kontakta oss på det sätt som passar dig bäst, så svarar vi så fort vi kan!

Olika lån för olika behov

Drömmer du om att renovera ditt kök? Längtar du efter en ny bil? Eller funderar du kanske på att installera bergvärme?

Då kan du enkelt och smidigt ansöka om ett privatlån hos Lendify.

Vanliga frågor & svar

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Vad är minimikraven?

Hur ansöker jag om ett lån?

Vad kan jag låna pengar till?

Hur lång tid innan jag får mitt lån?

Vad är direktutbetalning?

Kan jag lösa mitt lån i förtid?

Hur bedöms min kreditvärdighet?

Vilken ränta får jag när jag lånar?

Vad kostar det att låna pengar?

Kan jag utöka ett befintligt lån?

Hittar du inte svaret du söker? Här finns fler vanliga frågor & svar.

Om Lendify

Allt den gamla banken inte är

Vi effektiviserar den gamla bankens affärsmodell, så att du som lånar eller sparar får ut mer. Tillsammans bygger vi en effektiv digital bankutmanare. En med schyssta villkor för alla.

Läs mer →

Du förtjänar en bättre ränta

Nu revolutionerar vi allt vad lån heter. Och flyttar makten från banken till dig. Resultatet är lägre ränta för dig som lånar och högre avkastning för dig som sparar.