Vad är blancolån?

Lendify erbjuder lån utan säkerhet med låg ränta. Ansök om blancolån idag och få svar direkt!

Ansök och få svar direkt

Få ditt lån utbetalt inom några timmar*
×

Vi rekommenderar en kortare löptid för det lånebelopp du har valt.

Lånebelopp
Återbetalningstid
Exempelränta:
Effektiv ränta:
Så här har vi räknat
Månadsbetalning
Månadsinkomst
Sysselsättning
Boendeform
E-postadress
Telefonnummer

Vad är blancolån?

Ett blancolån, även kallat för privatlån, är ett lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver ha någon säkerhet, exempelvis ett fordon eller en bostadsrätt. Oftast tas ett blancolån för att kunna finansiera någon typ av privatkonsumtion. Blancolån kan även användas för att betala av mindre dyrare lån och samla dem i ett större billigare lån med lägre ränta. Genom att samla lån hos oss sparar våra kunder i snitt 1 950 kr/månad. Läs mer om fördelarna med att samla lån.

Hur ansöker jag om ett blancolån?

Hos oss på Lendify kan du ansöka om privatlån från 20 000 kr upp till 500 000 kr. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Den ränta du får på lånet är individuell och baseras på just dina ekonomiska förutsättningar. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån och det görs helt digitalt med hjälp av BankID.

Hur fungerar det att låna pengar med blancolån?

När du lånar pengar via Lendify finansieras ditt lån av pengar från olika parter, mestadels privatpersoner. Detta kallas peer to peer-lån.
För dig som låntagare fungerar det i princip likadant som hos banken men, fast vi ofta kan erbjuda snabbare processer tack vare att vi nyttjar den senaste tekniken.
När du fått dina pengar på kontot börjar du betala av på lånet. Du betalar varje månad ränta och amortering och eventuell avi-avgift om du inte väljer e-faktura.

Vad ska du tänka på när du jämför olika lån?

Vad kostar blancolån?

Kostnaden för ett blancolån varierar och utgår ifrån din privatekonomiska situation. Vi gör en riskbedömning baserad på kreditvärdigheten och samlar ihop information för att kunna få en helhetsbild. Därefter erbjuder vi en ränta som ofta är lägre än konkurrenternas samt är anpassad till just din situation utifrån angiven återbetalningstid, lånets storlek samt din personliga kredithistorik.
Genom att koppla ihop investerare med låntagare utan en dyr bank som mellanhand kan vi erbjuda en låg kostnad för ditt blancolån. Lägre kostnader för oss betyder även lägre kostnader för dig som lånar.

En sak som vi kan säga säkert är att blancolån som regel är mycket billigare än sms-lån. Passa dig för att låna av aktörer med höga effektiva räntor till följd av bristfälliga kreditbedömningar.

Blancolån eller privatlån?

Det är ingen skillnad på blancolån och privatlån. Båda är benämningar på lån utan säkerhet och är således två olika ord med samma innebörd. Den typen av lån kallas även konsumtionslån, då det i många fall används till just konsumtion.

Varför ska jag ta ett blancolån från Lendify?

Vi erbjuder konkurrenskraftiga räntor och det finns dessutom möjlighet till att aktivt kunna sänka räntan. Du kan nämligen få en sänkt ränta i takt med att du betalar av lånet med vårt lojalitetsprogram Lendify Rewards. När inbetalningarna sker i tid samlar du ihop poäng. Dessa kan därefter bytas ut till en sänkt ränta på lånet.
Du ansöker enkelt, helt digitalt på 2 minuter och får svar direkt! Vi finns här för att ge dig hjälp och tips både kvällar och helger på telefon, chat och mail.
Direktutbetalning - om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna utbetalda direkt. Vi jobbar inte med bankdagar!
Vi kan ofta ge dig ett bättre erbjudande än bankerna. Våra låntagare har i snitt sänkt sin månadskostnad med 1 950 kr!

Vi hjälper dig

Våra duktiga handläggare finns tillgängliga på chat, telefon och e-post. Kontakta oss så hjälper vi dig med din ansökan.

Vanliga frågor och svar

Har du fler frågor? Se alla vanliga frågor och svar.

Hur fungerar Lendify?

Lendify tar bort banken ur ekvationen och kopplar ihop personer som vill låna med personer som vill investera. Vår modell bygger på delningsekonomin (peer to peer) likt Uber och Airbnb, vilket gör det billigare och effektivare än att gå via en bank för att låna pengar. Dessutom är vi helt digitala, så du slipper hantera stora mängder papper och långa väntetider. Hos oss identifierar du dig snabbt och enkelt med BankID. Om din ansökan blir godkänd kan du få pengarna direkt till ditt konto, dygnet runt.
Läs mer om Lendify

*Väljer du direktöverföring får du pengarna på ditt konto samma dag, förutsatt att du har fått ditt lån godkänt av Lendify, signerat skuldebrevet med e-legitimation samt har valt ett utbetalningskonto som tillhör Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du Bankgiro tar det vanligtvis en bankdag.